Blog

Blog

door Katrien Verheye 27 jul., 2021
Natuurlijk is een hele trend gevoelige term. Zeker nu met alle klimaatveranderingen is natuurlijk heel hip en trekt het gelijk de aandacht. Maar wat is natuurlijk? Zijn alle stoffen uiteindelijk niet afkomstig ergens van? Dat klopt. Maar als we het over natuurlijk hebben denken we wel heel snel dat het goed is voor mens, dier en natuur. Daar zit nu net de valkuil. Denk maar aan pinda’s, daar zijn veel mensen vreselijk allergisch voor. Denk aan een brandnetel die vindt niemand fijn om zich aan te prikken. Toch is het een hele natuurlijke.
Nog een voorbeeld. Eet je liever een tomaat geteeld op glaswol in een kas of een die met de worteltjes lekker in voedingrijkegrond heeft gestaan en echt zonlicht heeft gezien? Het is een retorische vraag. Natuurlijk wil je die laatste tomaat. Maar weet jij het verschil aan voedingsstoffen tussen tomaat 1 en 2? Ik niet, echter ik weet wel dat de zon invloed heeft en de grond maar hoeveel en hoe goed die tomaat nu echt is weet je eigenlijk ook niet.
Nog een voorbeeld over natuurlijk. Jaren geleden zag ik een documentaire over slakkenslijm. Het was toen een hele “nieuwe” hype. Maar hoe werd slakkenslijm gemaakt of gewonnen? Het was een puur natuurlijk product waar heel veel wonderen aan toe werden geschreven. In slakken boerderijen hadden ze lopende banden met spijkertjes en daar werden slakken opgezet. Die moeten dan 30 minuten “lekker” lopen. Omdat ze pijn kregen van de spijkertjes gingen ze veel slijm maken. Na dat half uurtje mochten de arme slakken herstellen en ging een andere groep slakken op de loopband. Dit slakkenslijm is een heel natuurlijk product maar is het ook echt diervriendelijk en is het ook echt goed? Het slijm repareert de huid van de slakken maar onze huid is toch echt een andere structuur. Hoe smerig ik slakken ook vind ik zou het niet op kunnen smeren als ik weet dat dit natuurlijke product zoveel leed veroorzaakt bij een ander levend wezen.

In cosmetica gaat het erom dat je precies moet weet dat als er 10% vitamine huppeldepup in zit dat ook echt in zit. En net als in dat voorbeeld van de tomaten is dat niet in elke tomaat gelijk. Wat doen ze dan in cosmetica? Ze zorgen dat de vitamine en andere werkstoffen schoon en veilig zijn en in de juiste hoeveelheden in je product komen. Uiteindelijk is een werkstof of vitamine natuurlijk ergens uit gewonnen maar omdat het niet meer een plantje is en het “bewerkt” is noemen wij het synthetisch. Synthetisch is dus niet automatisch slecht. Het betekent dat het door de mens is vervaardigd.

Onthoud dus goed, als ergens natuurlijk op staat dat je nog eens goed achter je oren moet krabben wat dit nu echt betekent. Vaak zal deze term gebruikt worden om je te triggeren om je gemoed te beïnvloeden zodat je het gaat kopen. Daarbij komt dat aan de term natuurlijk geen wettelijke bepalingen zijn verbonden en je dus te pas en te onpas iets natuurlijk kan bestempelen.
door Katrien Verheye 25 feb., 2021
Zoals velen van jullie heb je te maken met het probleem prikken. Ik bedoel niet inenten maar waar mag ik geprikt worden en waar niet? Doordat je bent geopereerd zijn lymfebanen doorgesneden. Dat is een feit. Als je de huid door gaat snijden raak je altijd lymfebanen. Dat wil niet zeggen dat je altijd ook gelijk oedeem gaat krijgen. Echter het kan zo zijn dat je toch nog een aantal andere complicaties erbij hebt. Zo kunnen je lymfeklieren weg zijn gehaald of alleen de poortwachter kan zijn verwijderd. Daar kan nog bij komen dat je ook chemo hebt gehad. En dan zijn de tegenstrijdigheden steeds groter wat er tegen je verteld wordt waar je mag prikken. Daarom wil ik je wat meer uitleggen over de risico's en waarom.

Als je klieren zijn verwijderd heb je altijd een verhoogde kans om in die arm oedeem te ontwikkelen. Dat komt omdat je klieren onder andere een soort verkeersregelaars zijn in je vochthuishouding. Mis je er een of meer dan gaat het vaak goed met het verkeer omdat ze dat al jaren het op de zelfde manier doen. Maar komt er dan nog een obstakel bij dan is het opeens toch lastig. Zo’n extra obstakel kan een brok zijn. Dan komt er in de huid een naald met nog een vloeistof en daardoor kan alles ontregeld raken, ook al is je operatie 20 jaar geleden! Het kan de letterlijke druppel zijn die de emmer doet overlopen. Daarom zeg ik altijd niet in die arm laten injecteren.

Wat een makkelijke oplossing zou je zeggen alleen als je dan chemo hebt gehad kiezen ze vaak je andere arm om je te prikken voor de chemokuur. Echter die vloeistof van de chemo is heel naar voor je vaten. Vaak zie je dat de aders echt te lijden hebben onder de chemo en raken ze wat verlittekend en stug. Dus dan is die plek op een bepaald moment ook niet heel handig meer. Echter het blijft altijd nog een betere optie dan je geopereerde kant.
Dan kan je dus nog de spekkoper zijn die aan twee kanten is geopereerd of die dus aan een kant is geopereerd en aan de andere kant chemo heeft gehad waardoor je vaten slecht zijn geworden. Wat doe je dan? Het is voor inentingen makkelijk dan neem je je bil/ bovenbeen. En voor bloedafnemer hoor ik je denken? Dat kan op een plek als in je liezen. Het is even ongemakkelijk maar echt een aanrader. Als je beide armen aangedaan zijn zou ik persoonlijk liever even mn broekje laten zakken dan het risico op levenslang last van oedeem oplopen door een prik of een keer bloed afnemen. Mocht je bloed moeten af laten nemen kan je altijd vragen naar iemand die ruime ervaring heeft, ook met de liezen. Dat kan ook een anesthesist zijn. Ik zou hier echt niet te licht over denken. Doe het echt, het is jou lijf en jij bent daar zuinig op!

Mij is ook gevraagd wat ik van een port-a-cath vind voor het afnemen van bloed of andere injecties? Daar kan ik kort over zijn. Als een arts vind dat je een port-a-cath nodig hebt is dat niet zomaar. Die krijg je niet voor de lol. Daarbij is bij elke keer dat je er in prikt een kleine kans op infecties. Echter die kans is groter dan als je gewoon zou prikken. Dus het is niet een dingetje dat je even laat plaatsen omdat je vaten niet zo goed zijn. Dat is iets waar je niet te licht over mag denken. En mag je daar dan in prikken voor bloedafnames enz? Ja en ook voor injecties echter als je een port-a-cath hebt ga je niet meer naar de standaard prik plekken. Dan zal je altijd naar je behandelend arts gaan en zal daar of door je arts of een gespecialiseerd verpleegkundige gaan. Dus ik zeg dan niet dat moet je doen of dat moet je doen. Het beste is dat je dan luistert naar de specialisten. Die weten wat voor port-a-cath je hebt en wat dus wel en niet kan. Daarbij is het dus geen makkelijke omweg om het prikken in je armen, of elders in je lijf, te voorkomen.

 Dus nog even kort op een rij:

• Alleen in een arm klieren weg gehaald en andere arm onbehandeld -> Dan in de onbehandelde arm laten prikken of bloed af laten nemen.

• Beide armen aangedaan en behandeld -> Dan bloed laten prikken in de liezen en inentingen in bil/been.

• Een port-a-cath is iets wat je niet zomaar hebt. Dat is echt op advies van je arts of medisch specialist. Volg daarom altijd hun adviezen als het gaat om prikken op.
door Katrien Verheye 01 mei, 2020

Plassen is gezond! Dat weten we allemaal. Maar het toilet is toch vaak een veel bezocht kamertje na de behandelingen of oefeningen. Geweldig om te horen dat er ook al een aantal vrouwen dit ook hebben gemerkt!

Waarom dat plassen zo gezond is na de massage of de oefeningen?

Als je oedeem hebt blijft er steeds een beetje vocht achter in je arm/borst. Ik zeg expres een beetje omdat je heel wat liters lymfevocht door je arm hebt lopen. Er blijven dus elke keer druppeltjes achter en zo druppel je langzaam vol. Een van de dingen waar ik me aan stoor in de richtlijnen over lymfoedeem is dat we eigenlijk alleen bij maatverschil tussen links rechts, of een andere erkende meetmethode mogen behandelen. Maar in mijn ogen gaat dit spaak met jullie klachten. Omdat je namelijk mas een maatverschil kan meten in een arm bij 1 tot 1 1/2 liter vocht. Dat is dus minimaal een pak melk wat je mee moet slepen in een arm voor dat je het kan meten. Dat is veel! En ik ben ervan overtuigd dat de klachten die jullie hebben ook al vel eerder voelbaar zijn. Bedenk maar een eetlepel vocht in je elleboog bij die knokkel. Niet te meten maar wel bloed irritant op je zenuwen daar. Maar dan raak ik gelijk nog een puntje. Pijn is volgens de richtlijnen ook geen officiële klacht van oedeem. Nou toen ik die las heb ik even heel schamper gelachen. Ik ken namelijk geen enkele vrouw met oedeem die zegt dat ze nooit pijn heeft in haar arm/borst. Maar de richtlijnen zeggen het toch....

Maar om even terug te komen op ons geplas. Als je de oefeningen of massage gedaan hebt maar je de weg weer vrij voor doorstroming. Lymfevocht is lui en stroperig dik. Dus als je dat een zwiep de goede richting in geeft dan zal je merken dat somt ook je arm gaat stromen of je tintelingen kan ervaren. Je hebt namelijk de fossa aangezet, dat is dat kuiltje wat we elke keer masseren achter je sleutelbeen in je hals. Daar komt het lymfevocht namelijk allemaal uit en vanaf daar gaat het je bloedbaan in. Vanuit daar wordt het naar je niergen getransporteerd en je nieren maken er urine van. Zo werk je niet alleen het vocht uit je lijf maar ook heel veel afvalstoffen. Lymfe noem ik wel eens het riool van je lijf. Onze cellen zijn de hele dag bezig met verbranden en dat verbranden zorgt voor afvalstoffen. Ook is ons lijf bezig met afweer tegen van alles. En voor die afweer en afvoeren van afvalstoffen hebben we ons riool/ lymfestelsel. Dus als je thuis een verstopt riool hebt ben je ook niet blij. Je lijf heeft exact hetzelfde. Al die ophoping van vocht is dus ook een ophoping van afvalstoffen die je lijf niet uit kunnen. Dus als jij na de behandeling of oefeningen moet passen denk dan maar dit: Bay Bay afvalstoffen! Let wel goed op! Drink het wel weer bij. Het riool moet wel door kunnen blijven spoelen. Want een droogstaand riool gaat ook maar stinken.

En nu weet ik zeker je volgende toiletbezoek denk je aan mij 🤣😂🤣😂. Veel plezier met je volgende toilet bezoek.

Stralende groeten,

Katrien

ps: Heb jij borstkanker gehad en last ban lymfoedeem? Kom dan in de besloten Facebook groep grip op oedeem

door Katrien Verheye 24 okt., 2019
Hoe kan je poriën minder zichtbaar maken?
door Katrien Verheye 22 aug., 2017

Een halfuur per dag hardlopen, yoga of delegpress op de sportschool. Is ook goed voor je conditie.

Maar wat als je benen pijn doen en je het gevoel hebt dat je door stroop loopt? Met  lipoedeem  heb je vaak gewoon de fut niet meer om de ene voet voor de andere te zetten. Je benen willen eenvoudig niet.

Met lipoedeem is hardlopen, yoga of de gewone sportschool bovendien helemaal niet goed. Je benen kunnen dit niet aan; zware belasting voor je benen is funest. Dat geldt ook voor staande beroepen als in de horeca of de verpleging. Maar zitten is ook weer niet goed. Wat moet je dan?

Vorige  keer raadde ik je aan om te gaan zwemmen of te fietsen met trapondersteuning. Deze keer vertel ik je over een heel leuke manier om te bewegen die bovendien weinig tijd kost.

Hoe kun je toch bewegen met lipoedeem?

Ik ben een tijd geleden in aanraking gekomen met  Bellicon , een trampoline voor thuis. Omdat ik zelf lipoedeem heb, was ik heel nieuwsgierig. Eerst dacht ik: ja doei, ik ga niet als een malloot op een trampoline staan springen. Maar je kan het gewoon thuis doen, zonder dat iemand je ziet.

Trampoline springen is echt heel grappig. Je gaat er automatisch van lachen. In het begin is het wel superspannend. Val je eraf? Ben je wel lenig genoeg? Maar wees gerust, iedereen kan het. Je hoeft niet heel hoog te springen, als je maar beweegt.

Waarom de trampoline?

Uit onderzoek blijkt dat een trampoline echt een goede manier van bewegen is. De bewegingen die je maakt worden opgevangen door de trampoline, waardoor de belasting op je benen niet zo groot is als bij touwtje springen of hardlopen. Let wel op, het moet een trampoline zijn met elastieken en niet met metalen veren. Elastieken rekken namelijk verder mee en met die metalen veren krijg je alsnog een klap op je gewrichten en je benen. Door het springen gebruik je je natuurlijke pomp; door je spieren te bewegen pomp je het vocht weg en daardoor gaat je lymfedoorstroming beter. Je hartslag gaat omhoog en hierdoor krijg je een betere stofwisseling.

Voordelen van goed bewegen

Met de trampoline val je dus af, werk je aan je conditie én verminderen de klachten van je lipoedeem. Maar het is vooral ontzettend leuk!

Hoeveel tijd kost het?

De tijd die je eraan kwijt bent valt enorm mee. Je hoeft het echt niet meteen een halfuur per dag te doen. Begin met 5 tot 10 minuten. De eerste keren is dat al meer dan genoeg. Het is heel effectief: je gebruikt je hele lijf met alle spieren. Je wist niet dat springen zo leuk kon zijn! Op deze manier kan je elke dag wat aan je conditie doen, zonder dat je je benen overbelast, terwijl je de klachten van lipoedeem vermindert.

Samen springen

Ik wil jou kennis laten maken met de trampoline, zodat je kan zien hoe leuk bewegen kan zijn. Ik vind het leuk om dit een keer met een groep dames te doen: samen op je eigen trampoline springen. Wil jij dat ook een keer ervaren? Dan kan jij je opgeven door ons een mailtje te sturen en wij laten je weten als er een datum is. mail naar:  info@huidtherapiejuno.nl  onder vermelding: trampoline.

Stralende groet,

Katrien Verheye

 

door Katrien Verheye 22 aug., 2017

Heb jij een lekkere zomer gehad? Begin je weer met je dagelijkse leven? Werk, school, boodschappen, sporten, kortom het gewone ritme moet er weer in. En dan merk je het. Op vakantie had je nergens last van. Je huid was stralend en helemaal glad. Maar dan kom je weer in je ritme, je huid schiet er soms nog wat bij in. De stress loopt op en je huid zegt ‘ bekijk het maar’. Op vakantie zag die er nog zo perfect uit. Gelukkig kan ik je helpen om weer dat velletje te krijgen dat zo fijn aanvoelt.

Wat is er gebeurd met je huid?

Je gaat lekker naar een zonnig oord en je hebt je tas al ingepakt. Alle producten die je normaal gebruikt zijn te veel om mee te zeulen en het mag toch niet in het vliegtuig. Als je maar je zonnebrand mee hebt en een goede reiniging.

Je huid reageert goed

Maar je huid is niet zoveel zon gewend. Dus die schrikt zich een hoedje en gaat zich beschermen. Je huid houdt alle dode huidcellen vast. Je hoornlaag verdikt. Prima, je huid reageert perfect op de nieuwe situatie. Jij hebt niets door. Je wordt lekker bruin omdat je huid meer pigment aanmaakt om zich te beschermen tegen UV-stralen, want die kunnen je DNA beschadigen. Als klap op de vuurpijl heb je veel minder bobbeltjes. Hoe kan dat? Doordat je huid verdikt, kunnen je onzuiverheden er niet uit. Ze blijven verstopt onder de huid. Alles lijkt strak, glanzend en heerlijk bruin. Maar dit is allemaal buitenkant. Bleef dat maar zo.

Hoe komt het dat thuis alle ellende losbarst?

Je komt thuis, en je huid denkt: ah, lekker, ik kan weer ontspannen. Die laat weer wat dode cellen los. De onzuiverheden kunnen er weer uit. Dan merkt je huid pas dat die goed is uitgedroogd door de zon en dan is fut eruit. Maar je was thuis nog wel zo braaf gaan scrubben en smeren!

Dat komt, omdat je huid “lekker dik” was en zich goed had beschermd. Eenmaal thuis haal je dat er allemaal vanaf en komt er de dagelijkse stress nog even overheen. En je huid was al zo uitgedroogd, die kan het niet meer aan.

Wat moet je dan wel doen?

Je hoeft niet veel bijzonders te doen. De volgende vakantie neem je je complete huidverzorging wel mee. Haal bij je drogist  lege  reisverpakkingen. Daar kan echt genoeg in voor 2 à 3 weken. Vul ze met je reiniging, crème, peeling en masker. Blijf je routine op vakantie gewoon doorvoeren. Wanneer je wel je peeling blijft gebruiken, blijft je kleurtje bij thuiskomst bovendien langer zitten. Als je op vakantie een masker aanbrengt dat goed voedt, zorg je dat je huid minder snel uitdroogt. Het is eigenlijk niet anders dan wat je thuis ook doet. En het kan zoveel leed achteraf voorkomen. De truc zit hem in het vasthouden van je ritme. Hoe fijn is het als je thuiskomt en je huid blijft nog lekker in vakantiestemming!

Maar wat kun je nú doen?

Als jij je huid weer goed behandelt, trekt die vanzelf weer bij na een week of twee. Helaas ben je dan ook je kleurtje weer kwijt, want dat zit in je dode huidcellen. Volgende keer beter!

Wil jij nog meer tips over je huid? Dan heb ik een geweldig e-book voor je. Hierin lees je hoe je de huid kan krijgen die je altijd al wilde hebben. Download nu  hier !

door Katrien Verheye 20 aug., 2017

“Je hebt gewoon dikke benen, nou én? Dan moet je maar minder eten. Of je moet maar wat meer sporten.”

Natuurlijk heb je zelf een deel van je leven in handen. Maar als je niet in het standaardplaatje past zijn de standaardregels niet van toepassing. Voor lipoedeem is ‘gewoon minder eten’ of ‘gewoon meer sporten’ niet de oplossing. Vandaag geef ik je drie tips:

  1. Draag steunkousen
  2. Beperk je koolhydraten
  3. Beweeg, maar belast je benen niet.

Ik kan het weten

Ik heb zelf lipoedeem en ik weet dus wat het is. Eigenlijk praat ik er niet graag over, maar nu wil ik het delen om jou te helpen. Hoewel ik nog in een vroeg stadium zit, vind ik mijn benen niet mooi. Ik vind dat je duidelijk ziet dat ik lipoedeem heb. Daarom loop ik in de zomer niet graag in een rokje. Daarbij komt dat ik het beste  steunkousen  draag en dat is al helemaal niet charmant onder een rokje. Met een broek vind ik dat geen probleem en draag ik de kousen graag. Ze geven me verlichting van de pijn en goede ondersteuning.

Wat voel je?

Je krijgt snel blauwe plekken en je benen zijn nooit strak in model. Maar wat je vooral ervaart is pijn. Je hebt het gevoel dat je door stroop loopt en dat je benen soms in de fik staan. Gewoon, na alledaagse dingen, daarvoor hoef je echt niet een marathon te lopen. Ik heb zelfs hardlopen geprobeerd, maar man, wat had ik veel last. Natuurlijk, want ik overbelastte mijn benen. Ik viel geen gram af en ik deed het vooral op wilskracht. Kies daarom een beweging waarmee je je benen zo min mogelijk belast, zoals zwemmen of fietsen met trapondersteuning. Volgende week voeg ik daar nog een heel leuke tip aan toe!

Dan val je toch gewoon af?

Ik heb al heel veel diëten geprobeerd en van voeding weet ik nu echt wel wat af. Maar als ik niet meer dan 1500 calorieën eet, blijf ik nog steeds aankomen. Je moet koolhydraten drastisch schrappen en dan wil het langzaam iets lukken. Als je namelijk wat kilo’s kwijt bent, is de pijn in je benen ook veel minder. Koolhydraten zitten vooral in producten als pasta, rijst, brood en aardappelen, maar ook veel in bananen en wortelen.

Wil je er meer over weten?

Wil je meer lezen over hoe je lipoedeem nog meer kan herkennen? En wat je er allemaal aan kan doen?  Download  dan nu mijn gratis  e-book.  Hierin vertel ik je alles over lipoedeem. Deel het vooral met de vrouwen om je heen, zodat zij ook weten wat lipoedeem is en wat ze eraan kunnen doen.

Download nu het e-book.

Stralende groet,

Katrien Verheye

 



door Katrien Verheye 18 aug., 2017

Vakantie, mooi weer, rokje of korte broek en daaronder blote benen. Je kunt het niet laten om naar de benen van anderen te kijken. Hoe zien haar benen eruit? Hebben andere vrouwen ook putjes, blauwe plekken, adertjes of zijn hun benen allemaal strak en ben jij de enige met die malle benen? Kortom, zijn jouw benen wel normaal?

Blijkbaar hebben de zomermaanden vrouwen aan het denken gezet. Ik kreeg zoveel reacties van vrouwen die zich herkennen in mijn verhaal. Ik schrok ervan wat ik had aangericht met mijn e-book over lipoedeem  Ik heb de benen van iemand anders .

Wat is lipoedeem?

Lipoedeem is een erfelijke aandoening bij vrouwen. Het is een vergroving van de vetcellen in je benen en soms ook in je armen. De vetcellen zijn bij mensen met lipoedeem niet gelijkmatig verdeeld. Je kunt er dus niets aan doen; je hebt het meegekregen vanaf je geboorte, al heeft het zich pas later gemanifesteerd. Door hormoonveranderingen in je lijf is het tot uiting gekomen en het komt alleen bij vrouwen voor.

Ongeveer 11% van alle vrouwen heeft lipoedeem. Iedereen kent wel iemand ermee, maar vaak weet zij het zelf niet dat ze het heeft. Daarom is het niet ondenkbaar dat jij het ook hebt als je last hebt van de symptomen.

Waaraan herken je het?

Heb jij ook lipoedeem? Het is niet te genezen, maar je kunt er wel veel aan doen. Als je lipoedeem hebt, heb je last van de volgende problemen:

  • Dikke benen.
  • Zwaar drukkend gevoel in je benen.
  • Pijn in je benen.
  • Opgezwollen benen.
  • Cellulitis.
  • Blauwe plekken.
  • Groot kledingmaat verschil tussen onder en boven.
  • Altijd dunne voeten en handen.
  • Mobiliteitsproblemen, zoals met lopen.
  • Gewrichtsproblemen, vooral in je knieën.
  • Druk bij lichte aanraking.
  • Gewichtsproblemen.

Herken je deze symptomen, maak dan een  afspraak  om te laten onderzoeken of je het inderdaad hebt.

Erkenning

Begin dit jaar heeft de World Health Organization lipoedeem eindelijk erkend als aandoening.

Voorheen werd het afgedaan met overgewicht of ‘gewoon je bouw’. Het is jaren onderbelicht geweest. Artsen hebben er niets over geleerd en daarom kunnen ze het ook niet herkennen. Gelukkig komt hier nu verandering in. De erkenning van lipoedeem als ziekte is een belangrijke mijlpaal. Het zet de weg open naar verbetering in de behandeling.

Erfelijk

Misschien heeft je moeder, je tante, je oma of een andere vrouw in de vrouwelijke lijn in je familie ook zulke benen. Het is namelijk erfelijk. Het is van belang om te weten dat je lipoedeem ook door kunt geven aan je dochters via je DNA. Dat betekent niet dat je dochter het ook automatisch krijgt, maar laat het in elk geval testen. Zo kun jij als moeder haar er later mee leren omgaan. Als je een goed rolmodel bent voor haar, ziet zij dat het leven met lipoedeem echt niet bestaat uit belemmeringen. Het beste voorbeeld dat je door kunt geven is je eigen lijf lief te hebben. Ook met lipoedeem ben je echt een mooie vrouw. Geef om jezelf en geef dat door.

Je eerste stap

Lipoedeem is een vervelende aandoening maar het goede nieuws is dat je er nu eindelijk iets aan kunt doen. Bewustwording en herkenning is de eerste stap naar verbetering. Vanaf nu kun je je benen met liefde behandelen. Zij kunnen er ook niets aan doen. Het zijn jouw benen en ze horen bij je. Nu nog de aanpak. Dit  boek  is de eerste stap in de goede richting!

Wil jij meer lezen over lipoedeem? Download dan nu mijn e-book. Hier kun je het e-book  downloaden

Stralende groeten,

Katrien Verheye



door Katrien Verheye 11 apr., 2017

Als 17-jarige begin ik aan de opleiding verpleegkundige. Ik heb er grote moeite mee dat er in het ziekenhuis geen één-op-één-aandacht is voor patiënten. Dit trek ik niet, zeker niet op deze leeftijd. Uiteindelijk switch ik naar de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Dat is heerlijk! Even geen zorgen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan; ik mis de medische kant. Dat vind ik terug in de huidtherapie. Zo wordt de huid mijn passie, waarmee ik de medische verdieping krijg. Als klap op de vuurpijl levert mij dit één-op-één-tijd met cliënten!

Huidtherapie is meer dan alleen maar buitenkant

Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn in mijn vak. Ik kom ook geregeld mensen tegen die niet meer beter worden. Dat is moeilijk, maar de zorg voor deze mensen geeft mij veel voldoening. Ik kan ze een moment van verlichting geven met bijvoorbeeld een massage.

Mijn levensmotto

Ik vind het belangrijk dat mijn behandelingen ertoe doen. Het leven en de dood zijn zo met elkaar verbonden; daar moet je niet bang voor zijn. Mijn motto is: heb je naasten lief, geef je liefde en warmte door en verzorg ze tot het einde. De zieke cliënten zijn mij heel dierbaar. Onze gesprekken gaan vaak echt ergens over, het is de verdieping van mijn werk die ik steeds zoek.

Waarom Juno?

Veel cliënten vragen naar de naam Juno. Juno is de godin van vrouwen, geboorte en wedergeboorte. Ik wil dat jij je een beetje herboren kan voelen na een behandeling. Dat ik jou de liefde en aandacht kan geven die je op dat moment nodig hebt. Of het nou gaat om wenkbrauwen epileren of iemand bijstaan in de laatste dagen van het leven. Het gaat om de liefde en de verzorging die ik meegeef.

Waarom een pauw?

De godin Juno wordt vaak afgebeeld met een pauw. Niet alleen staat een pauw symbool voor schoonheid en ijdelheid, maar ook voor vernieuwing, verdrijving van demonen en zelfs als doder van giftige slangen. Daarom draag ik de naam Juno en het symbool van de pauw met trots.

Meer medisch

Binnenkort komen er meer blogs over medische zaken. Daarin wil ik je laten zien wat ik voor jou kan betekenen en hoe ik al honderden vrouwen heb mogen helpen.



door Katrien Verheye 15 mrt., 2017

Overbeharing komt vaker voor dan je denkt en er zijn een hoop fabels over.

Reken maar dat je niet de enige bent, alleen niemand durft erover te praten. Daarom doe ik het maar. Er zijn zoveel manieren om er vanaf te komen, als je de feiten maar van de fabels scheidt.

Feiten en fabels

1 “Van scheren krijg ik meer haar”

Niet waar. In de embryonale fase wordt bepaald hoeveel haarzakjes je krijgt. Dat kunnen dus niet opeens meer haarzakjes worden. Als dat wel zo was, had ik nu een gouden praktijk om kalende mannen weer aan een volle bos te helpen. Bij scheren snijd je de haartjes alleen op het dikste punt door, daarom lijkt het meer. Ook is het zo dat je vaak in de pubertijd al begint met scheren van bijvoorbeeld je benen. Dan heb je nog niet al je lichaamsbeharing. Daarom krijg je wel meer haar, maar niet van het scheren.

2 “Harsen zorgt dat je haartjes weg blijven”

Niet helemaal waar. Maar het is wel waar dat regelmatig harsen je haarzakjes vervormt. Er groeien dan minder makkelijk haartjes terug. Helaas is dit geen garantie dat je minder haargroei krijgt.

3 “Laser is gevaarlijk”

Laser is een mooi middel om je haren goed weg te krijgen. Door hormoonveranderingen tijdens je leven, zul je wel altijd wat teruggroei hebben. Omdat iedereen mag laseren, kan het voorkomen dat een minder gekwalificeerd iemand de behandeling uitvoert, met het risico op verbranding, pigmentvlekken en blijvende littekens. Daarom zal ik altijd adviseren om een huidtherapeut te kiezen die veel ervaring heeft op het gebied van laserbehandelingen. Dan heb je de meeste kans op een geslaagde behandeling.

4 “Laseren kan op alle haren”

Nee, helaas kan dat niet. Laser is niet geschikt voor blonde, grijze of rode haren. Eigenlijk geldt: hoe donkerder de haren, hoe beter. De pigmenten in de haren zijn van belang voor het slagen van de behandeling.

5 “In de zon groeit mijn haar sneller”

Dat klopt. Daar is zelfs onderzoek naar gedaan. Het blijkt dat in de zon je haren sneller groeien. Dus het kan zijn dat je in de zomermaanden merkt dat je meer haartjes hebt.

6 “Een scheermesje lenen kan geen kwaad”

Jawel! De bacteriën die op jouw huid leven kunnen hele andere zijn dan op die van een ander. Dat kan de hele huid verstoren en voor veel ellende zorgen. Leen nooit een scheermesje van een ander.

7 “Ontharingscrème zorgt voor irritatie”

Dat kan. In de praktijk zie ik vaak dat mensen die ontharingscrème gebruiken echt irritatie krijgen van het gebruik van deze producten. Logisch; het is een vrij chemisch proces dat de haren moet verweken en oplossen. Je huid kan daarop reageren en dan moet je de huid weer rustig zien te krijgen.

Ontharen een dingetje? Ontharen is mijn ding!

Ontharen is echt een dingetje. Veel vrouwen doen het, maar praten er niet over. Iedere vrouw heeft in meer of mindere mate beharing. Als jij haren hebt, ben je dus normaal!

Tegenwoordig zijn de lasertechnieken zo goed ontwikkeld, dat het de meest duurzame oplossing is. Kijk alleen goed bij wie je dit laat doen. Kies niet op prijs, maar op kennis en kwaliteit. Ontharen is echt een vak.

Heb jij vragen of tips? Plaats dan je reactie hieronder.

Gratis huidanalyse

Ik help je graag verder met je huid. Daarom wil ik je een  gratis   huidmeting  geven. Daar maak ik op woensdagochtend speciaal tijd voor. Dan kun je alle vragen stellen en neem ik een uur de tijd om jou op weg te helpen. Zodat jij de stralende huid krijgt die je altijd al wilde hebben.

Klik hier om direct mijn e-book aan te vragen: https://juno-lekkerinjevel.nl/ebook/

Geef jezelf een cadeau en grijp deze kans. Reserveer nu je plek, er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar! https://juno-lekkerinjevel.nl/onweerstaanbaar-aanbod/

Stralende groeten,


Laat meer zien
Share by: