Pigmentatie

Pigmentation


Wat is pigment?
Biologisch pigment is een organische stof die kleur reflecteert door de absorptie van golflengten van zichtbaar licht. Veel biologische structuren bevatten pigment zoals de ogen, het haar en de huid. Binnen de dermatologie en huidtherapie wordt ook wel van pigmentatie gesproken wanneer de huidskleur plaatselijk afwijkt. Er wordt dan een onderscheid gemaakt in twee soorten pigment namelijk hyperpigmentatie en hypopigmentatie. 
 
Bij hyperpigmentatie is er een teveel aan pigment in de opperhuid en/of lederhuid. Voorbeelden van hyperpigmentaties zijn melasma (zwangerschapsmasker) en lentigo solaris (ouderdomsvlekken). Ook door letsel kan er een teveel aan pigment ontstaan.
 
Bij hypopigmentatie is er een tekort aan pigment in de opperhuid en/of lederhuid. Indien het pigment geheel verdwenen is wordt er gesproken van depigmentatie. Voorbeelden van hypopigmentaties zijn albinisme en vitiligo. Ook door letsel kan er een tekort aan pigment ontstaan.
 
Met behulp van lasertherapie is het mogelijk om het teveel aan pigment te vervagen. De fractional CO2 laser waar wij mee werken maakt microperforaties in de huid, wat stimuleert tot de aanmaak van bindweefsel. Hierdoor vernieuwd de huid zichzelf en worden het teveel aan pigment minder zichtbaar.
 
Wat kunnen wij behandelen?
Met behulp van lasertherapie kunnen wij hyperpigmentaties, een teveel aan pigment, behandelen. Het doel van de behandeling is het minder zichtbaar maken van het pigment. 
 
De behandeling
Voor de eerste behandeling krijgt u een intakegesprek en zullen er foto’s gemaakt worden. Deze zullen worden gebruikt om het resultaat van de behandelingen in kaart te brengen. Vervolgens wordt uw huid gereinigd en gedesinfecteerd. Tijdens de behandeling draagt u ter bescherming een bril. De behandeling zelf is overigens niet geheel pijnloos. De puls uit het laserapparaat voelt als een elastiekje dat op uw huid tikt. U kunt een licht prikkelend gevoel ervaren. Als gevolg daarvan kan uw huid licht geïrriteerd aanvoelen na de behandeling. Deze irritatie trekt na enkele uren weg.
 
In sommige gevallen vergoed uw zorgverzekeraar de behandeling. Hiervoor vragen wij u om een verwijsbrief van de huisarts of specialist.
 

Preparations
The skin must not be tanning or tanned. For the best result, avoid direct sunlight and the sunbed four weeks before and four weeks after the treatment.
The skin must not be tanned by means of self-tanning agents. For the best result, avoid self-tanning four weeks before and four weeks after the treatment.
Stop using essential oils at least two weeks before treatment.
Do not use makeup or cream on the day of treatment.
How many treatments?
The result of the treatment is visible after approximately six weeks. Depending on the depth of the pigment you need an average of 3-5 treatments.
Aftercare
Immediately after treatment, a slight redness may develop, which will decrease after approximately one day.
It is possible that a slight flaking will occur. It is important that you do not scratch and / or remove the flakes due to skin damage.
Avoid direct sunlight and the sunbed for up to six weeks after the treatment to prevent pigment shifts.
Protect the skin daily with an SPF 30. Start with this six weeks before the treatment and continue for six weeks after the treatment. We recommend hannah Juvi Protect, this is a product that protects the skin, soothes and reduces skin irritations.

Prices
Laser therapy price from € 70.00


Contact Free intake

Gratis huidadvies? Dat kan.

Send us a message and we will contact you. With Skype you get a skin advice from us completely free and without obligation.
Een afspraak boeken
Share by: